8. Plaatsgebonden informatie

En enkele leuke tools

U kent ze wel – de kaartjes met allerhande informatie over een bepaald onderwerp. Of een overzicht met uitgebreide adresgegevens over een bedrijf of organisatie. Dat is ook voor uw organisatie mogelijk.

Ook zonder een website kunnen de adresgegevens van uw organisatie op internet vindbaar zijn. Dat kan handig zijn omdat steeds meer mensen adresgegevens opzoeken via een zoekactie op Google. Google heeft daarom Google Places ontwikkeld. Een hele nette, complete en verzorgde vermelding van een organisatie.

In eerste instantie is deze dienst opgezet voor bedrijven, maar u kunt ook uw organisatie aanmelden. Er kunnen dan een logo, foto’s en zelfs filmpje’s toegevoegd worden over uw organisatie en locatie. U kunt er openingstijden bij zetten en vermelden wat voor soort organisatie u bent. Bijvoorbeeld kunt u vermelden of er parkeergelegenheid is. Dus ook als uw organisatie geen website heeft kunnen alle adresgegevens en aanvullende informatie op het internet verspreid worden. Google stuurt u netjes een kaartje met een pincode, omdat zij er wel zeker van willen zijn, dat de gegevens door de juiste persoon zijn ingevoerd. Door de pincode in te voeren bevestigt u de aanmelding en is uw organisatie via zoekmachines te vinden. Uw vermelding komt er ongeveer als volgt uit te zien:

Heel informatief voor iemand die op zoek is naar informatie over uw vrijwilligersorganisatie.

Wilt u uw organisatie aanmelden ga dan naar Google Places en klik HIER. U ziet dan een uitlegpagina over Google Places met onderstaande blok aan de rechter zijde. Lees de informatie

Vul in dit blok uw Google accountgegevens in en klik op “aanmelden”.

Er verschijnt een pagina waarop gevraagd wordt naar het telefoonnummer van uw organisatie. Dat moet het hoofdtelefoonnummer van uw organisatie zijn, omdat Google daarmee controleert of iemand anders al eens de gegevens ingevoerd heeft. Na invoering van het telefoonnummer klikt u op “Bedrijfsinformatie zoeken”.

Als dit telefoonnummer niet bekend is komt u op een invulpagina waar u alle gegevens van uw organisatie kwijt kunt. Na het invullen klikt u onderaan de pagina op “Aanmelden”. Het aanmelden is gelukt. Op de volgende pagina kunt u eventueel nog een contactpersoon aangeven, want Google stuurt u een kaart met een pincode, om uw aanmelding te verifiëren.

Leuke locatie Tool

Wanneer uw organisatie opereert vanuit een vaste locatie en u de aandacht wilt vestigen op deze locatie is er een leuke manier om daar Internet voor in te zetten. Het gaat om een programma, dat mensen vanuit hun mobiele telefoon kunnen bedienen en heet Foursquare. We hebben er een apart artikel aan gewijd. Klik HIER om naar het artikel te gaan.

Reacties zijn gesloten.