22. Tips en Trucs

Het sociale internet is permanent in beweging en iedere dag komen er nieuwe en leuke toepassingen bij. Hier nog een aantal Tips en Trucs, waar bij de andere 21 voorgaande dingen geen plek voor was.

De lijst op deze pagina zal nooit volledig zijn, de dynamiek van nieuwe ontwikkelingen dicteert dat dat we altijd achterlopen. Een aantal zaken die ons inziens een langer leven beschoren zijn komen hier aan bod.

Vergaderingen / bijeenkomsten.

Betrek mensen bij vergaderingen en bijeenkomsten dmv. twitter-fountains.  Op de site www.twitterfountain.com hebben we een voorbeeld aangemaakt. (Alleen nog even -F11- ingeven). Geef dit weer op een groot scherm of projector.  Bepaal voor de gelegenheid een zg. hashcode uit (bv. “#23dingen” tijdens de presentatie voor deze site)  en er is een extra communicatiekanaal ontstaan met een geheel eigen dynamiek.

Nieuwsbrieven.

Soms is een plaatje prima te gebruiken om zaken extra uit te leggen of de aandacht vast te houden.  Nu staan er op het Internet veel plaatje en andere afbeeldingen die vaak rechtenvrij te gebruiken zijn. Via de zoekmachine van Google is er een speciaal onderdeel om te zoeken naar plaatjes en afbeeldingen.

Om een uitsnede van foto’s of afbeeldingen te maken en deze gelijk klein genoeg te maken dat ze geen netwerkbelasting veroorzaken is het gebruik van een zg. screengrabber een uitkomst. Snagit is van oudsher een van de klassieke programma’s op dit gebied. Maar even zoeken op de term “screengrabber” levert een lange lijst op van alternatieven.

 

 

Reacties zijn gesloten.