Over ons

Wij zijn een groep van 4 mensen die -allemaal met een eigen achtergrond en ervaring- elkaar hebben gevonden om onze samenleving te versterken door de inzet van Internet.
Samen kwamen we er achter dat er wel heel veel over het Internet wordt geschreven, en dat het Internet ook heel veel gebruikt wordt. Maar het toepassen van het Internet voor allerhande normale zaken in het dagelijkse leven verloopt niet altijd soepel omdat mensen niet altijd in staat zijn om de veranderingen op tijd op te merken en er deelgenoot van konden worden. Toen daar ook nog eens de komst van social media overheen kwam, werd de afstand tussen de doeners en de niet-doeners alsmaar groter.
De evolutie van het Internet werd voor velen een niet in te halen revolutie. Vakmensen die jarenlang goed werk deden, waren binnen een jaar ineens totaal overbodig. Zelfs ervaren ICT-ers voelden zich soms een echte digibeet. Opvallend is ook dat de leeftijdsgrens hierin niet altijd bepalend is, en dat het aantal mensen dat mee wil/moet doen groot is. Verenigd in de virtuele werkgroep #welzijn20 (zie twitter) , de
eParticipatie beweging bendeBurgers) en vanuit ieders eigen perspectief gezien hebben we in eerste instantie een cursus opgezet waarin social-media en e-tools worden belicht tbv. vrijwilligersorganisaties. Behalve de technische zaken, geven we ook aan hoe (en waarom) de samenleving is veranderd en hoe we daar als vrijwilligersorganisatie, mens en samenleving het beste mee om kunnen gaan. Dat doen we op deze website en in onze cursussen die we door het hele land geven.

Wie zijn we

Erik Boele – de Zeeuw. Bevlogen ideeën-leverancier met oog voor techniek en vooral mensen. Actief vrijwilliger, initiatiefnemer van deze site, de achterliggende cursussen,
www.newtribes.nl en zorgruil .

Bekijk profiel van Erik


Wim van Beek. Creatieve ICT-er met oog voor mensen. Initiatiefnemer
De BuurtBuzz.nl, actieve staat van dienst als vrijwilliger en altijd bezig om mensen, techniek en gezelligheid te combineren.

Bekijk profiel van Wim


Marien van Delft. Pionier op het gebied van digitale trapveldjes,
webindewijk en andere digitale initiatieven. Activeert mensen die aan de kant dreigen te staan met een combinatie van techniek en persoonlijke inzet.

Bekijk profiel van Marien


Hans Versteegh. Strategisch denker, verbinder en -digitaal- opbouwwerker. Mede initiatiefnemer van de beweging Welzijn 2.0.  Stimuleert innovatie van welzijn, zorg en vrijwilligerswerk m.b.v. voorlichting over en training in sociale media en ICT met zijn bedrijf Welzijn 3.0.
Bekijk profiel van Hans

Geef een reactie